Blog: I felten

Her legger vi ut fortløpende informasjon om prosjektet.

Feltarbeidsdag med elever fra Hersleb Vgs torsdag 30. april

Åtte elever fra Helsefag VG2 på Hersleb videregående skole ble med ut i felt – vi intervjuet Kirkensbymisjon i Tøyenkirken, Fransiskushjelpen på Enerhaugen, Naturhistorisk museum i Botanisk hage og miljøarbeidere på Riverside. Elevene var også med på en bilde-workshop om Tøyen med seniorer på Valle dagsenter og brukte spørreskjemaer for å komme i kontakt med folk på Tøyen torg. En intens, men flott feltarbeidsdag!

Gruppeintervju med bydelens barne- og ungdomsavdeling onsdag 29. mai

Aina og Arne fikk en god introduksjon til arbeidet bydelen gjør opp mot barn og ungdom. Alt fra barnevern, helsestasjoner, barnehager til skole og fritidstilbud ble diskutert med avdelingsdirektører og enhetsledere. Tidligere på dagen tok Aina en prat med en representant fra Grønland flerkulturelle seniorsenter.

Antropolog med erfaring fra Danmark og Japan

fotoKatja

Vit.ass Katja Bratseth.

Vi har fått med en knakende god vitenskapelig assistent på laget, hun skal blant annet hjelpe oss med å samle alt som er skrevet og vedtatt rundt Tøyenløftet de siste årene. Katja Bratseth er sosialantropolog, og har gjort feltarbeid i et japansk fellesskap der hun undersøkte hvordan de skapte sitt sted gjennom daglig praksis og egne fortellinger. Arbeidet resulterte i en utstilling som formiddlet stedet visuelt og sanselig. Katja har erfaring fra byutvikling i Aarhus, hvor beboernes involvering la fundamentet for bærekraftige prosjekter. Nå gleder hun seg til å bli kjent med Tøyen!

Ungdomsklubb og caféteater 27. april

Aina tok turen opp på Jordal Ungdomsklubb for en prat med de ansatte, før hun intervjuet ledelsen på Nordic Black Theater/Caféteateret om å være en del av et veldig spennende nabolag.

Tøyenfest 25. april

Som en av ravnene under Tøyenfest fikk Aina hilst på de fleste som solgte lopper, drev ulike aktiviteter eller solgte mat denne dagen, for ikke å snakke om de fine folka fra Ungdomsverkstedet – vi var vakter bak hovedscenen, med orkesterplass til Tøyen og Vahl skoles oppvisninger. Senere på kvelden ble Ingar godt kjent i Tøyens kriker og kroker etter tre timers guidet tur med synspunkter fra beboere og medravner.

Tøyencola og kveldens ravner i skjønn forening.

Tøyencola og kveldens ravner i skjønn forening.

Villa Enerhaugen 22. april

Aina besøkte den staselige Villa Enerhaugen, der unge demente har både dag- og døgntilbud. Brukerne her går daglige turer i området og har god innsikt i hva som skal til for å gjøre Tøyen til et enda triveligere sted.

Villa Enerhaugen

Villa Enerhaugen

Omvisning og parkfeltarbeid 21. april

Ingar og Aina deltok på møtet med statens arbeidsgruppe for Tøyenløftet, og fikk omvisning i området av Silje og Viktor fra prosjektkontoret. Ingar ble inspirert og gjorde spontant feltarbeid i et par av Tøyens små parker, der han fikk god kontakt med de som bruker parkene på dagtid.

IMG_3649

Statens arbeidsgruppe for Tøyenløftet på omvisning i vårsola.

Deichmanske bibliotek, Tøyen velforening og PMV 20. april

Innholdsrik dag i felt: Aina snakket med ledelsen på Deichmanske om brukerne av biblioteket, framtidsplaner og ønsker om å utvide. Barne- og ungdomsbibliotek står på trappene, spennende! En representant fra Tøyen velforening bidro med god innsikt i kompleksiteten rundt frivillighetsarbeid på Tøyen, og dagen ble avsluttet med besøk i Primærmedisinsk verksted (PMV) på Grønland. Kafe Kvint var åpen og sydet av liv – her kommer kvinner med minoritetsbakgrunn sammen for å diskutere ulike temaer. PMV har også aktiviteter for ungdom og menn, og er byomfattende.

Tøyenravn 16. april

Aina gikk Tøyenravn sammen med Thomas og Bjarte – en fantastisk måte å komme i snakk med alt fra taxisjåfører, restauranteiere, ungdom som henger i skolegården på Tøyen til barn og voksne som tilbringer vårkvelden utendørs.

tøyenravn 16.4.15

Besøk på Vahl skole 14. april

Monika og Aina besøkte Vahl skole for å snakke med rektor på Vahl og Tøyen barneskoler.

Monika i felt - utenfor Vahl skole.

Monika i felt – utenfor Vahl skole.

Folkemøte om Tøyenparken 13. april

Ingar, Oddrun og Aina var tilstede på folkemøtet om Tøyenparken på Tøyen skole og slo av en prat med beboere, politikere og andre oppmøtte.

Oddrun og Ingar i samtale etter at folkemøtet var avsluttet.

Oddrun og Ingar i samtale med beboere etter at folkemøtet var over.

Religiøse miljøer

Vi har startet intervjurunden hos religiøse miljøer på Tøyen og Grønland. Først ut var Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat (sunnimuslimsk), St. Hallvardskirke (katolsk), Al-Redha Islamsk senter (sjiamuslimsk), Frikirken og den norske kirke (protestantisk).

IMG_3456

Konsert med Tøyen trio i Tøyenkirken.

Tøyenkirkens dag 17. mars

Erik og Aina besøkte Tøyen kirke på deres jubileumsarrangement. Der snakket vi med ansatte, brukere og frivillige som er engasjert i Oslo Bymisjons virksomhet i området.

IMG_3428

Vandring Tøyen og Grønland 14. mars

Sammen med mer enn hundre andre oppmøtte gikk Aina gatevandring for å se på og høre historier rundt de mange gavlmaleriene på Tøyen og Grønland.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s